Бондаренко ініціював розслідування щодо спалення опудала Лимар, підтримало 80 депутатів

80 депутатів Київради підтримали запит секретаря Київради Володимира Бондаренка до Національної поліції про порушення кримінальних проваджень проти активістів Київського еколого-культурного центру через спалення опудала депутатки Київради від партії УДАР Юлії Лимар.

У відповідному депутатському запиті Бондаренко просить відкрити провадження за двома статтями Кримінального кодексу України: ст. 121 (погроза вбивством) та ст. 351 (перешкоджання депутатській діяльності).

Свою ініціативу секретар Київради озвучив на засіданні КМР. Він розповів, що 1 листопада на сторінці КЕКЦ у Facebook з’явилося повідомлення про те, що в урочищі Покол вони спалили опудало депутатки Київської міської ради, члена депутатської фракції УДАР.

Відео дня

"Повідомлення супроводжувалося візуальним рядом, на якому видно опудало із табличкою "Депутат фракції УДАР у Київраді" та макетом обличчя. Поруч з опудалом знаходилися люди також обличчя яких ми можемо чудово розрізнити. Найбільш цинічна є приписка до вказаного повідомлення: "чудово горить", – зазначив Володимир Бондаренко.

Бондаренко ініціював розслідування щодо спалення опудала Лимар, підтримало 80 депутатів

На його думку, подібні дії є "перебором, який виходить за межі здорового глузду та здорової людської поведінки".

Раніше повідомлялося, що Київський еколого-культурний центр часто ініціює створення у Києві природо-заповідних зон (ПЗФ), проте у подальшому не займається їхньою охороною та управлінням, хоча це є прямим обов’язком ініціатора створення ПЗФ. На даний момент в управління КЕКЦ передано більш ніж 1400 гектарів заповідних територій. І, як зазначають розслідувачі,  усі вони перебувають у занедбаному стані.