Дача Венедіктової - Схеми розповіли про нові деталі справи / фото УНІАН

Генпрокурорка переїхала на президентську дачу у Пущі-Водиці у липні завдяки секретній постанові за підписом Дениса Шмигаля, у яку внесли зміни щодо осіб, які можуть користуватися будинком.

Про це йдеться у матеріалі проекту журналістських розслідувань "Схеми".

Оренда коштує Венедіктовій удвічі дешевше, ніж користування іншими будинками комплексу «Пуща-Водиця» навіть без особливого статусу. Нині договір продовжили, за даними журналістів, до жовтня.

Відео дня

Читайте також"Схеми": дружина Медведчука відтепер контролює ще одну російську компанію

Затверджена у 2015 році вартість одного квадратного метра у маєтку складала майже 170 гривень на місяць. Проте Венедіктовій він коштує всього 95 гривень.

Журналісти також звернули увагу й на особу, яка підписувала договори оренди. Ним виявився керівник комплексу «Пуща Водиця» Євген Єгоров, який є підозрюваним у справі про незаконне привласнення земельної ділянки екс-заступником генпрокурора Ренатом Кузьміним.

Справу розслідує Офіс генпрокурора. При цьому провадження проти Єгорова, який і допомагав Кузьміну, закрито САП.

«Нині підлеглі Ірини Венедіктової у суді намагаються довести вину Єгорова, який своїм підписом дозволив Венедіктовій оселитися у державній резиденції» – йдеться у розслідуванні.

Дача Венедіктової: що відомо

  • У вересні ЗМІ повідомили про переїзд генпрокурорки на дачу, на яку в’їжджати мають право тільки перші особи держави.
  • За даними журналістів, Венедіктова орендувала 675,1 житлових квадратних метрів. На території маєтку розміщені, зокрема, будинок для гостей і штучне озеро, а поряд – госпіталь МВС.
  • Сама Венедіктова пояснює переїзд у президентську дачу «вимушеним заходом» з міркувань безпеки.