Таку заяву Дмитро Кулеба зробив, коментуючи ухвалення Конгресом США пакета військової допомоги Україні / фото УНІАН

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба привітав ухвалення пакета зовнішньої допомоги від США, який містить у собі мільярди на закупівлю для України необхідних запасів зброї. Своєю чергою він закликав посилити міжнародну співпрацю для того, аби Києву вдалося перемогти у війні проти РФ та назвав Путіна "політичною твариною", пише Politico

"Що нам дійсно потрібно, так це щоб наші партнери твердо вірили, що перемога України є досяжною. І по-друге, щоб не було страху перед (президентом Росії Володимиром Путіним), тому що Путін - це політична тварина, яка відчуває страх, і коли він його відчуває, він стає більш агресивним", - зазначив міністр в інтерв'ю CNN.

Під час розмови з CNN Кулеба назвав західну допомогу Україні інвестицією у глобальну безпеку та процвітання та зауважив, що витрати на зброю для України будуть незначними порівняно з майбутніми витратами, якщо армія РФ переможе. 

Відео дня

Також один з американських провідних генералів зазначив для Politico, що російська армія стала на 15% більшою, ніж до війни. Крім того, експерти попередили про літній наступ, який може призвести до втрат для України. 

"Все просто: якщо всі ці країни об'єдналися навколо мети перемоги України, можливо, тому, що вони бачать, що ця перемога важлива, це також питання їхньої безпеки і процвітання. І якою б не була ціна підтримки України сьогодні, ціна виправлення світу, якщо Росія переможе в Україні, буде набагато, набагато вищою", - попередив український дипломат.

У Politico нагадали, що лише декілька тижнів тому українська влада, зокрема і президент Володимир Зеленський, прогнозували катастрофу без термінової допомоги з боку Конгресу. Через те, що республіканці у Палаті представників впродовж місяців гальмували прийняття законів, федеральні чиновники зазначали, що Україна може програти у війні з РФ протягом року. 

У виданні додали, що після ухвалення законопроекту про допомогу США, європейські партнери планують свої наступні кроки. Так, прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас закликала союзників по НАТО збільшити свої витрати на оборону до 2%.

Водночас прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак заявив, що його країна надішле Україні додатково 500 млн фунтів стерлінгів у вигляді військової допомоги, а також 400 автомобілів та чотири мільйони боєприпасів. 

Військова допомога Україні: останні новини

Як писав УНІАН, Австралія передасть Україні військову допомогу на мільйони доларів. Зокрема країна надасть партію переносних зенітно-ракетних комплексів RBS 70 і безпілотники.

"У рамках коаліції дронів Австралія поставить нам безпілотників на 32,5 мільйона доларів. Також в Україну буде поставлено велику партію ПЗРК RBS 70 на кілька десятків мільйонів доларів", - повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на брифінгу з міністром оборони Австралії Річардом Марлзом.

Також Канада і Бельгія оголосили про нові пакети допомоги Україні. Зазначається, що Канада виділить Україні понад 2,3 млн доларів на виробництво дронів, а також країна передасть ще 100 дронів Teledyne FLIR. 

Водночас Бельгія передасть Україні ракети для систем ППО з власних запасів  та виділить 200 млн євро для участі в німецькій ініціативі з постачання систем ППО.

Вас також можуть зацікавити новини: