REUTERS

Екс-президент України, народний депутат Петро Порошенко не прийшов сьогодні на допит до Державного бюро розслідувань, бо його викликали неналежним чином.

Як передає кореспондент УНІАН, про це журналістів біля ДБР повідомив адвокат Порошенка Ігор Головань.

За словами Голованя, Порошенко не отримував жодних повідомлень про те, що його сьогодні викликають на допит.

Відео дня

“Виклики на слідчі дію мають відповідати нормам Кримінального процесуального кодексу. На парканах оголошення, на сайтах, в Інтернеті, «відосики» ми не сприймаємо”, - підкреслив Головань.

Читайте такожАдвокат Порошенка розповів, чи піде екс-президент на завтрашній допит до ДБР

Крім того, адвокат зазначив, що слідчі дії з Порошенком у ДБР призначені на завтра, про що його повідомив телефоном слідчий. Разом з тим Головань не уточнив, на котру годину призначено цей допит.

Водночас він нагадав, що завтра також продовжиться засідання Печерського райсуду Києва з розгляду клопотання про обрання Порошенку запобіжного заходу у справі щодо законності призначення Сергія Семочка на посаду першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки.

При цьому адвокат висловив переконання, підозра Порошенку у цьому провадженні була вручена незаконно.

Читайте такожСправа з картинами Порошенка: слідчі ДБР повторно навідались до музею Гончара (відео)

Як повідомляв УНІАН, 24 червня на сайті ДБР було опубліковано скан-копію повістки про виклик Порошенка на допит як підозрюваного до ДБР на 10.00 30 червня.

У прес-службі ДБР уточнили, що Порошенка викликають на допит у справі про призначення Семочка на посаду першого заступника голови СЗР.

Порошенко підозрюється в наданні завідомо незаконного наказу, який спонукав тодішнього голову Служби зовнішньої розвідки Єгора Божка до перевищення службових повноважень.

Сьогодні, 30 червня, Порошенко не прийшов на допит.