Подоляк зазначив, що основним чинником подальшої допомоги буде успіх ЗСУ на полі бою / Колаж УНІАН, фото president.gov.ua, УНІАН

В України є шанс отримати допомогу від США і в наступному році, заявив в ефірі телемарафону радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк. 

"Усе буде залежати від того, що ми робимо, зокрема й на полі бою, з точки зору використання тих ресурсів, які цього року будуть виділені. Потрібно показати результати на полі бою. Тому що, як зазначав президент, цієї допомоги достатньо ефективної побудови оборонної концепції. Але нам потрібні додаткові ресурси, як от далекобійні ракети у суттєво більшій кількості. Чи от авіаційний компонент, який буде дозволятиме нам проводити наступальні дії. Ефективна наступальна операція стане запорукою тому, що ми отримаємо більшу підтримку на наступні роки", – пояснив Подоляк.

Радник ОП також зазначив, що є два й інші чинники, які допоможуть Україні вплинути на виділення грошей від Сполучених штатів наступного року. 

Відео дня

"Ми бачимо суттєву лобістську підтримку від європейських країн, які свідомі всієї небезпеки путінської Росії. І це лобі буде, зокрема, активно працювати й з американськими спільнотами. Крім того, важливо інформаційно доносити, про що ця війна. Це війна про домінування, про відновлення тієї чи іншої репутації США, чи Росії. І це складна робота, її треба робити. Але в нас є аргументи", – розповів Михайло Подоляк. 

Допомога від США - що відомо

Нагадаємо, 20 квітня Палата представників Конгресу США підтримала законопроект, в якому передбачено виділити десятки мільярдів доларів на допомогу Україні у сфері безпеки. Надалі документ має ухвалити Сенат, потім його дадуть на підпис Байдену.

На думку журналістів Bloomberg, допомога США дасть Україні перепочинок, але не переломить хід війни. Адже за пів року Сили оборони занадто виснажилися без необхідного озброєння. 

Водночас The Guardian вважає, що має пройти деякий час після відправки Україні першого пакету допомоги, перш ніж буде відчутна різниця на полі бою.

Вас також можуть зацікавити новини: