Джонсон просить Радбез ООН зібратися через обстріл ЧАЕС / REUTERS

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон рано вранці провів телефонну розмову з президентом України Володимиром Зеленським.

Як повідомляти прес-служба прем'єра, розмова стосувалася ситуації на Запорізькій атомній електростанції.

"Прем'єр-міністр заявив, що безрозсудні дії президента Путіна тепер можуть безпосередньо загрожувати безпеці всієї Європи. Він сказав, що Великобританія зробить все можливе, щоб ситуація не погіршилася ще більше", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Борис Джонсон має намір найближчими годинами домагатися екстреного засідання Ради Безпеки ООН.

Обидва лідери погодилися, що припинення вогню має вирішальне значення, а Росія повинна негайно припинити атаку на електростанцію, надати безперешкодний доступ на станцію аварійно-рятувальним службам.

Нагадаємо, США не бачать можливості для виключення Росії з Ради Безпеки ООН через розпочату нею війну в Україні.

Ситуації на Запорізькій атомній електростанції

Пізно вночі 4 березня російські окупанти потрапили в перший енергоблок Запорізької АЕС. Рятувальники не могли розпочати ліквідацію пожежі.

Цей енергоблок ще тиждень тому був підключений до мережі, а кілька днів тому його перевели в стан планового ремонту.

Раніше прес-секретар Запорізької атомної електростанції записав відеозвернення, в якому заявив, що Росія веде вогонь по АЕС. Пізніше стало відомо, що Запорізька АЕС горить.

Пожежа почалася в навчально-тренувальному корпусі Запорізької АЕС. О 6:20 її було ліквідовано, жертв і постраждалих немає.

Президент Зеленський відреагував на атаку на ЗАЕС і закликав Європу і світ прокинутися і попередив про наслідки, якщо атомна електростанція вибухне.

Тобто президент Росії Володимир Путін по суті вже почав ядерну війну, якої так побоювався Захід. Тепер останній повинен нарешті почати діяти.

Вас також можуть зацікавити новини: