Едуард Мкртчан

Співвласник і гендиректор корпорації "Індустріальний Союз Донбасу" Олег Мкртчан не відмовлявся від громадянства України, заявив його син Едуард Мкртчан.

Нещодавно в ЗМІ з'явилася заява адвоката Сергія Тарути (ще одного співвласника «ІСД», нині нардепа), який стверджував, що Мкртчан-старший нібито відмовився від українського громадянства після 2014 року. Едуард Мкртчан спростував це, надавши відповідний документ.

"У нашій країні є два способи позбавлення громадянства: за указом президента і за власним бажанням. Мій батько таких заяв не писав - він громадянин України. У мене є відповідь Державної міграційної служби про те, що мій батько - громадянин України. Будь-яка інша інформація з цього приводу є брехнею", - розповів він в інтерв'ю "РБК-Україна" і підтвердив свої слова відповіддю ДМС.

false

Нагадаємо, Олег Мкртчан був засуджений у 2019-му році московським міськсудом на дев'ять років колонії загального режиму за звинуваченням у розкраданні коштів російського Зовнішекономбанку, виділених для розвитку ІСД. Підставою для прийняття такого судового рішення тоді стали й свідчення, дані під час війни його бізнес-партнером Сергієм Тарутою слідчим органам країни-агресора на території РФ.