Квасневський назвав "непоганим" президентство Зеленського / фото: УНІАН

Колишній президент Польщі Олександр Квасневський розповів, що думає про політику Володимира Зеленського й дав йому кілька порад.

Про це Квасневський сказав в інтерв'ю НВ.

Він зізнався, що пильно не стежить за президентством Зеленського, але "судячи з рейтингів, воно виглядає непогано".

Відео дня

"Як президент він людям подобається, це важливо. Я бачу його бажання і мотивацію вирішувати питання Донецька, Луганська і Криму, і це правильно", - говорить Квасневський.

Він також відзначив недавній візит українського президента до США, заявивши, що Україні потрібна сильна міжнародна допомога і підтримка в боротьбі з РФ. При цьому Квасневський зазначив централізацію влади в Україні Зеленським, натякнувши, що так робити не слід.

Читайте такожЕкс-президент Польщі пояснив, чому Україна досі не вступила до ЄС і НАТО

"Я ж думаю, що краще керувати хорошою командою, де кожен знає свої завдання і розуміє, що робити. Тому що навіть для президента, навіть для Папи Римського в добі тільки 24 години. І якщо ти хочеш робити все сам, в дуже вузькому оточенні, для цього не вистачає часу і сил, а також горизонту", - висловився політик.

Також він порадив Зеленському скоріше почати активний діалог з Німеччиною, де планується зміна канцлера.

"Хто б не став канцлером, треба відправляти своїх людей, треба говорити про це, треба зустрітися з новим канцлером швидко. Тому що позиція Німеччини для вирішення українського питання буде дуже важливою", - зазначив він.

Зазначимо, Квасневський обіймав пост президента Польщі з 1995 по 2005 рік. За цей час країна стала членом Євросоюзу і НАТО.

Нагадаємо, за даними соціологів групи "Рейтинг", якби найближчим часом відбулися вибори президента України, то 31,1% українців проголосували б за Володимира Зеленського. За даними іншого опитування, більше третини громадян вважають, що Україна рухається в правильному напрямку.