Тест на коронавірус депутату не робили / radiosvoboda.org

Депутат від «Слуги народу» Андрій Холодов стверджує, що виїхав на Кіпр з початку впровадженого карантину і залишився там через симптоми коронавірусу.

Про це він написав у Facebook.

За словами парламентаря, на Кіпр він відправився через те, що у сина там мала відбутися операція. Також Холодов стверджує, що планував повернутися до України одразу після цього – 17 березня, і навіть придбав квиток на авіарейс, але перевізник його скасував.

Відео дня

Читайте такожЕкс-депутата БПП засудили умовно на три роки

«Мій стан різко погіршився, і я почав підозрювати, що заразився коронавірусом. У мене були всі симптоми COVID-19… Тричі, починаючи з 19 березня, до мене додому викликали лікарів», – заявив він.

При цьому депутат зазначив, що тест на Кіпрі йому зробити не змогли, «людей з коронавірусом не пускають навіть у будівлі лікарень».

«Лікарі зобов’язали мені самоізолюватися і в письмовій формі заборонили поїздки»,  – написав Холодов, зауваживши, що вже прилетить до України рейсом Ларнака-Київ.

Раніше журналісти-розслідувачі програми «Схеми: корупція в деталях» повідомили, що Холодов з початком карантину та після звернення президента Володимира Зеленського до українських громадян із закликом повернутися в країну найближчим часом через закриття кордонів, виїхав на Кіпр і відтоді не повертався в Україну.

За інформацією журналістів, Холодов із дружиною мають маєток поблизу кіпрського міста Лімасол, де донедавна була зареєстрована компанія – власник столичних МАФів, що вивело журналістів на стосунок родини депутата до столичного тютюнового бізнесу.