Хомчак жорстко відповів на погрози Росії через курс України на вступ до НАТО / УНІАН

Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Руслан Хомчак наголошує, що Україна рухається на шляху до членства в Організації Північноатлантичного договору (НАТО), а Росія не має права впливати на цей суверенний вибір України.

Про це повідомляється на сторінці Генерального штабу ЗСУ у соціальній мережі Facebook.

Читайте такожУ РФ заявили, що стягнули війська до кордону з Україною для своєї безпеки

Відео дня

"Збройні Сили України активно сприяють реалізації євроатлантичного курсу держави. Ми активізували військовий діалог з Альянсом на стратегічному рівні та поглибили співпрацю у Чорноморському регіоні. Збройні Сили України беруть участь у колективних заходах підготовки військ (сил), у тому числі у навчаннях НАТО за тематикою статті 5 Північноатлантичного договору", - заявив Хомчак.

Головнокомандувач ЗСУ відзначив, що співробітництво України та НАТО має винятково мирний характер, спрямоване на зміцнення обороноздатності України та всебічно сприяє досягненню військових критеріїв набуття повноправного членства в Організації Північноатлантичного договору.

"Євроатлантичний вибір України є суверенним правом нашої держави, на яке не має права впливати Росія", - наголосив Хомчак.

Раніше представник Міністерства закордонних справ Російської Федерації Марія Захарова заявила, що вступ України до НАТО нібито може призвести до "незворотних наслідків для української державності" і "масштабної ескалації" на південному сході країни.

Курс України на вступ до НАТО