Саміт Кримської платформи пройде 23 серпня \ фото УНІАН

Хорватія буде представлена на установчому саміті "Кримської платформи" на високому політичному рівні.

Як повідомляє прес-служба Офісу глави Української держави, про це заявив спеціальний радник прем’єр-міністра Республіки Хорватія з питань зовнішньої політики Владімір Дробняк під час переговорів із заступником керівника Офісу президента України Ігорем Жовквою.

Зазначається, що основна увага під час консультацій була приділена реалізації європейських прагнень України.

Відео дня

Читайте такожФранцію на Кримській платформі в Києві представлятиме міністр закордонних справ

Жовква ознайомив Дробняка з практичними кроками, які здійснює Україна для досягнення цієї стратегічної мети. Відбувся обмін думками стосовно важливості надання європейської перспективи України й подальшої підтримки такої амбітної ідеї з боку Хорватії.

Заступник керівника ОП поінформував співрозмовника про перебіг підготовки до інавгураційного саміту "Кримської платформи", який відбудеться 23 серпня цього року в Києві, та про його змістовне наповнення.

Зі свого боку Дробняк підтвердив, що Хорватія буде представлена на саміті "Кримської платформи" на високому політичному рівні.

Що таке Кримська платформа: деталі

Українська влада ініціювала створення міжнародної платформи з деокупації Криму.

"Кримська платформа" працюватиме на кількох рівнях. Перший, найвищий, - політичний, до нього приєднаються глави іноземних держав та урядів. Другий - рівень керівників зовнішньополітичних відомств і міністрів оборони, третій - міжпарламентський, четвертий - рівень неурядових експертів. Передбачається створення експертної мережі для посилення ефективності дій держави, а також для залучення додаткових інтелектуальних ресурсів до роботи платформи.

Установчий саміт "Кримської платформи" за участю лідерів іноземних держав відбудеться 23 серпня в Києві.