Нідерланди підтвердили участь у святкуванні 30-ї річниці незалежності України \ фото УНІАН

Нідерланди підтвердили свою участь у саміті "Кримської платформи" щодо деокупації півострова та святкуванні 30-ї річниці незалежності України.

Як повідомляється на сайті Офісу президента, вчора, 9 червня, заступник керівника ОП Ігор Жовква провів телефонну розмову з радником прем’єр-міністра Королівства Нідерландів з питань зовнішньої та безпекової політики Джофрі ван Лювеном.

Радник прем’єр-міністра Нідерландів наголосив на незмінності позиції його держави щодо підтримки територіальної цілісності та суверенітету України. "Ми незмінно підтримуємо Україну. Чіткий сигнал нашої підтримки було дано під час візиту у травні в Україну міністрів закордонних справ країн Бенілюксу", - заявив він.

Відео дня

Ван Лювен також зазначив, що Нідерланди будуть представлені на інавгураційному саміті "Кримської платформи", а також урочистих заходах з нагоди 30-ї річниці незалежності України.

Читайте такожПрезидент Словаччини візьме участь у саміті "Кримської платформи"Що таке "Кримська платформа"

Українська влада ініціювала створення міжнародної платформи з деокупації Криму.

"Кримська платформа" працюватиме на кількох рівнях. Перший, найвищий, - політичний, до нього приєднаються глави іноземних держав та урядів. Другий - рівень керівників зовнішньополітичних відомств і міністрів оборони, третій - міжпарламентський, а четвертий - рівень неурядових експертів. Для посилення ефективності дій держави, а також для залучення додаткових інтелектуальних ресурсів до роботи платформи, буде створена експертна мережа.

Установчий саміт "Кримської платформи" за участю лідерів іноземних держав відбудеться 23 серпня у Києві.