Кабмін звільнив заступницю міністра оборони Ганну Маляр / фото Міноборони

Кабінет міністрів звільнив всіх заступників міністра оборони. Також звільнено й державного секретаря міністерства, повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Оновлено 14:58 Зі свого боку народний депутат ВР Олексій Гончаренко звернув увагу на те, що у списку "на звільнення" відсутній генерал Олександр Павлюк. Він являється першим заступником глави Міноборони. Нардеп вважає, що згодом він також напише заяву.

"Його також мають звільнити. Але через те, що Умєров поїхав закордон і звільняють всіх замів, хтось мав залишитись як виконуючий обовʼязки. Тому Павлюка не звільнили", - вказав Гончаренко в Telegram

Відео дня

Оновлено 14:32 За даними Української правди, чиновників "попросив" написати заяви на звільнення в добровільному порядку чинний глава Міноборони Рустем Умєров. Нікого з них не збираються поновляти в посадах. Наразі в міністерстві тривають консультації щодо нових кандидатів на роль заступників. 

"Джерело, наближене до Міноборони, зазначило, що "йде повне оновлення", - пише УП.

Зокрема, з посад заступників міністра оборони звільнено: Володимира Гаврилова, Ростислава Замлинського, Ганну Маляр, Дениса Шарапова. Також з посади заступника міністра оборони України з питань європейської інтеграції звільнено Андрія Шевченка, а з посади заступника з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Віталій Дейнега.

Крім того, уряд звільнив й державного секретаря Міністерства оборони України Костянтина Ващенка.

На початку вересня в Україні змінився глава Міноборони

Як повідомляв УНІАН, відставку вже екс-міністра оборони Олексія Резнікова Верховна Рада підтримала 5 вересня. Резніков обіймав цю посаду з 4 листопада 2021 року. 

Згідно із законодавством, після звільнення міністра мають бути звільнені й його заступники.

Того ж дня парламентарі звільнили з посади голови Фонду держмайна Рустама Умєрова, а наступного - підтримали його кандидатуру на посаду міністра.

7 вересня Зеленський представив Умєрова колективу Міноборони, а згодом увів його до складу Ради нацбезпеки та оборони, а також Ставки верховного головнокомандувача.

Вас також можуть зацікавити новини: