Володимир Зеленський 3 червня відвідав кав'ярню у Хмельницькому / фото facebook.com/president.gov.ua

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко повідомив, що суд з приводу порушення карантину під час поїздки президента Володимира Зеленського на Хмельниччину має відбутись 19 червня.

Про це Віктор Ляшко розповів в ефірі одного з телеканалів, пише УП.

"Здається 19 числа буде судовий розгляд справи. І я думаю, що як мінімум 17 тисяч гривень (заплатити штраф – УНІАН)",- заявив він. 

Відео дня

Санлікар нагадав, що правоохоронці склали адміністративний протокол після розпиття кави президентом разом із командою у закладі харчування у період карантину. Ляшко також заявив, що не планує оскаржувати рішення суду. Він також наполягає на тому, що вказана подія не була відпочинком.

Читайте такожЗеленський йде на самоізоляцію через хворобу дружини

Як повідомляв УНІАН, в Telegram-каналі Офісу президента 3 червня було оприлюднено фото, на якому зображений Зеленський за одним столиком із щонайменше п'ятьма людьми, зокрема керівником Офісу президента Андрієм Єрмаком, першим заступником керівника ОП Сергієм Трофімовим, головою Хмельницької ОДА Дмитром Габінетом та мером Хмельницького Олександром Сімчишиним.

"Президент Володимир Зеленський прогулявся центральною частиною міста Хмельницького і скуштував каву в місцевій кав’ярні", - повідомила прес-служба.

"Крута кава у Хмельницькому! Ароматна і смачна! Перші кав’ярні виходять з карантину, приходимо до тями потихеньку від коронавірусної епідемії", - йшлося в Instagram Зеленського під аналогічним фото з тієї кав’ярні.

Станом на 3 червня уряд заборонив діяльність з надання послуг громадського харчування в приміщеннях до 5 червня. Дозволялося працювати тільки літнім майданчикам, зокрема під тентами, а за одним столом дозволялося перебувати не більш ніж чотирьом відвідувачам одночасно.

4 червня заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що поліція розгляне питання про можливе порушення карантинних норм Зеленським і чиновників, які його супроводжували під час відвідування кав’ярні в Хмельницькому, і притягнення їх до відповідальності.

Пізніше Зеленський висловив готовність заплатити штраф, якщо під час відвідання ним кафе у Хмельницькому були порушення встановлених карантинних норм.

Проте головний санітарний лікар Віктор Ляшко, який перебував у кафе в Хмельницькому разом з президентом, хоч і не сидів за одним столиком, сказав, що порушень карантинних норм не було, оскільки це була інспекція – яким чином будуть функціонувати заклади харчування з 5 червня.