Росія завезла до Криму свою вакцину / фото REUTERS

Українська влада стежить за незаконними діями Росії в окупованому Криму, де була почала вакцинація від коронавірусу вакциною "Супутник V".

Про це повідомив постпред президента на півострові Антон Кориневич в ефірі каналу "Україна 24".

"Нас насамперед турбує, що російська вакцина не протестована належним чином, ми не знаємо, які вона може мати ефекти, наслідки для наших громадян. А всі кримчани, які були в Криму на 2014 рік, залишаються нашими громадянами. Безумовно, ми стежимо за цією ситуацією", - заявив він.

Відео дня

Читайте також"Будемо розбиратися": Кулеба пригадав Навальному скандальну заяву про Крим

Кориневич розповів, що в обов'язковому порядку почали вакцинувати військових, у тому числі строковиків з-поміж місцевих жителів.

"Серед військових процедура вакцинації є обов'язковою, вакцинуються військові різних частин, об'єднань. Є інформація про негативні наслідки для здоров'я, відчувається головний біль, температура, слабкість", - сказав Кориневич.

Також, за словами представника президента, в обов'язковому порядку вакцинуються медики, студенти, школярі і, таким чином, Крим є майданчиком для випробування вакцини. 

"Держава-окупант дуже серйозно взялася за вакцинацію саме в Криму. І враховуючи те, що вакцина не протестована, нас турбує, що по суті Крим є полігоном для тестування вакцини", - сказав Кориневич.

Раніше Зеленський пояснив відмову України закуповувати російську вакцину від COVID-19 тим, що "українці - не кролики", на них влада не має права експериментувати.

Вакцинація від коронавірусу в Україні: інші новини