Суд арештував помічника нардепа від "Слуги народу" / фото УНІАН

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід помічнику народного депутата України у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення понад 1 млн гривень застави.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

"Слідчий суддя ВАКС частково задовольнив клопотання та застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 1 000 552 гривень застави", - йдеться в повідомленні.

Ухвала про застосування запобіжного заходу може бути оскаржена протягом 5 днів.

Читайте такожУ Зеленського відреагували на корупційний скандал довкола нардепа від "Слуги народу"

Член наглядової ради АТ "Укрзалізниця" Сергій Лещенко повідомив у Telegram, що йдеться про Івана Фіщенка.

Корупційний скандал у Верховній Раді

  • 14 вересня заступник голови фракції "Голос" Ярослав Железняк на засіданні Погоджувальної ради запропонував викликати до парламенту генпрокурора Ірину Венедіктову з приводу нібито вимагання хабаря у 200 тис. доларів одним з народних депутатів за ухвалення закону.
  • Позафракційний народний депутат Гео Лерос написав у Facebook, що нібито детективи Національного антикорупційного бюро викрили на хабарі помічника народного депутата Юрченка (фракція "Слуга народу").
  • Депутат від "Слуги народу" Олександр Качура повідомив у Telegram-каналі, що Юрченко добровільно пише заяву про вихід із фракції "Слуга народу".
  • Сьогодні, 15 вересня, Венедіктова заявила у парламенті, що на даний час не бачить підстав повідомляти про підозру Юрченку.
  • Водночас у САП повідомили, що помічнику народного депутата оголошено про підозру в пособництві в отриманні хабаря народним депутатом України.
  • За даними слідства, помічник нардепа виступив посередником в отриманні 13 тис. доларів за внесення пропозицій до законопроекту щодо переробки твердих побутових відходів та підбурюванні щодо надання 200 тис. доларів для підкупу народних депутатів - членів комітету для підтримки вказаних поправок.
  • Дії помічника народного депутата кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 368 КК України – пособництво в отриманні неправомірної вигоди, вчинене службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище.