На той момент народний депутат України Костянтин Павлов під час урочистих заходів з нагоди Дня Перемоги біля Меморіалу Слави, в Кривому Розі, 9 травня 2018 р / Дмитро Альохін, УНІАН

Костянтин Павлов - український політик, народний депутат 7 і 8 скликань Верховної Ради, член партії "Опозиційна платформа – за життя", мер Кривого Рогу з грудня 2020 року, в неділю, 15 серпня, був знайдений мертвим на порозі власного будинку в селі Вільне по вулиці Українській.

Чоловік лежав у калюжі крові, поруч знаходилася зброя - карабін "Сайга". За словами депутата Артема Марчевського, у градоначальника виявили вогнепальне поранення в голову. Інформацію про смерть політика підтвердив губернатор Дніпропетровської області Валентин Резніченко.

Поки офіційної версії не висунуто, проте однопартійці політика не вірять, що той міг звести рахунки з життям. Депутат від ОПЗЖ Вадим Рабінович повідомив, що напередодні трагедії у Павлова відбулася розмова з колегами, і той був веселим. Він вважає, що Костянтина Павлова було вбито.

Відео дня

"Якщо нам зараз почнуть розповідати, що весела життєрадісна, віруюча людина Костянтин Павлов наклав на себе руки – в цю маячню ми вірити не будемо! Я розмовляв з ним два дні тому. Наші однопартійці розмовляли з ним вчора - він був веселий розповідав про свої плани", - написав Рабінович.

Поліція розпочала кримінальну справу за статтею про умисне вбивство / фото dnepr . express

Президент Зеленський відреагував на інформацію про загибель мера, заявивши, що спілкуватиметься з правоохоронними органами:

"Конкретну і перевірену інформацію будемо мати після проведення експертиз і перших кроків слідства. Триматиму цю справу під особистим контролем і наполягаю на регулярних звітах правоохоронців перед громадою Кривого Рогу. Щирі співчуття рідним і близьким Костянтина Павлова", - написав глава держави.

Поліція розпочала кримінальну справу за статтею про умисне вбивство.

На місці події перебувають голова ГУНП у Дніпропетровській області Анатолій Щадило, начальник Криворізького районного управління поліції, слідчо-оперативні групи та криміналістична лабораторія. Також виїхала слідчо-оперативна група центрального апарату Нацполіції.

За словами Рабіновича, після смерті Павлова обов'язки мера Кривого Рогу  виконуватиме член партії "Слуга народу" Олександр Котляр.

Костянтин Павлов - біографія

  • Народився 12 січня 1973 року в Кривому Розі.
  • У 1992 році закінчив технікум за спеціальністю "електрослюсар". Пізніше в МАУП отримав диплом економіста, а в Міжнародному університеті Великобританії спеціальність "менеджер організації".
  • Отримавши перший диплом, з 1996 Павлов почав працювати на підприємствах Дніпропетровської області. З 1996 року — заступник директора підприємства "Кривбассконсалтинг", у 1998-1999 роках — директор. З 1999 року — заступник начальника відділу збуту та зовнішньоекономічної діяльності в управлінні Південного гірничо-збагачувального комбінату. З 2002 року - перший заступник директора і виконавчий директор Криворізького сурикового заводу.
  • У 2005 році Павлов вступив в "Партію регіонів", а через рік зайняв крісло першого заступника глави Кривого Рогу.
  • У 2006 і 2010 роках обирався депутатом Дніпропетровської обласної ради. У 2010 році став головою постійної комісії з питань комунальної власності, житлово-комунального господарства Дніпропетровської обласної ради. З 2010 року — голова Криворізької міської організації Партії регіонів. З жовтня 2012 року — голова Федерації футболу Кривого Рогу.
  • У 2012 та 2014 роках обирався народним депутатом України. Після другого обрання приєднався до парламентської фракції "Опозиційний блок".
  • 25 грудня 2018 року був включений до списку санкцій Російської Федерації "у зв'язку з недружніми діями України щодо російських громадян і юросіб".
  • У грудні 2020 став міським головою Кривого Рогу. Він був кандидатом від ОПЗЖ і в другому турі переміг суперника від президентської партії "Слуга народу" Дмитра Шевчика. У першому турі перемогу здобув чинний мер Вілкул, який перед другим туром раптово знявся з гонки "за станом здоров'я", але закликав своїх прихильників віддати голоси Павлову. На виборах міського голови була зафіксована найвища в Україні явка по других турах.
  • Був одружений, виховував сина.