Віктор Медведчук / фото УНІАН, Олександр Синиця

Лідер партії "Опозиційна платформа - за життя" (ОПЗЖ) Віктор Медведчук потрібен президенту Росії Володимиру Путіну для втілення своїх планів в Україні.

Таку думку він висловив у програмі "Рандеву з Яніною Соколовою" на YouTube "5 каналу".

"Я переконаний в тому, що йому потрібен Медведчук для того, щоб в Україні була людина, яка буде творити, глибоко не розуміючи наслідки цього творіння", - підкреслив Кравчук.

Відео дня

За його словами, Медведчук по суті перетворився на "ворога України".

"Я думаю, гроші і характер (причина цього - ред.) - він слухає і чує тільки себе, у нього немає розуміння, що хтось може зробити краще, ніж він", - сказав політик.

При цьому Кравчук зазначив, що вірить у політичне майбутнє Медведчука в Україні і додав, що глава ОПЗЖ потрібен Путіну, бо він "близький за характером".

"Вихованець КДБ-істів. І він слухає одне, думає інше, а робить третє", – охарактеризував Путіна український політик.

Читайте такожМедведчук став першим, хто купив посаду в Раді - Данилов

Справа Медведчука: що відомо

  • 11 травня генпрокурор Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру депутатам від «ОПЗЖ» Медведчуку і Тарасу Козаку в державній зраді та в замаху на розграбування національних ресурсів в окупованому Криму. Їм оголошено підозру за трьома епізодами: незаконна передача РФ газового родовища; надання російським спецслужбам відомостей, що містять державну таємницю (про секретний військовий підрозділ ЗСУ); проведення підривної діяльності проти України - підготовка мережі російського впливу в Україні під назвою «Промінь».
  • 12 травня Медведчуку вручили підозру за статтями 111 і 438 Кримінального кодексу – державна зрада і порушення законів і звичаїв війни. Козак перебуває за межами України.
  • 13 травня суд обрав Медведчуку запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного браслета та іншими процесуальними обов'язками.
  • 15 травня секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов оцінив ймовірність обміну Медведчука на українських громадян, утримуваних у російських в'язницях. «Рішення про обмін приймає президент України. Я думаю, якщо буде така можливість, - ми охоче це зробимо», - зазначив він.