Вона зауважила, що "Північний потік-2" - це не німецько-російський проект / фото - REUTERS

Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що виступає за нові санкції, якщо Росія намагатиметься використати "Північний потік-2" як зброю.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Меркель сказала на спільній прес-конференції з президентом України Володимиром Зеленським у Києві.

Вона зауважила, що "Північний потік-2" - це не німецько-російський проект, адже у ньому беруть участь й компанії з Німеччини, Нідерландів та Франції.

Відео дня

"Тому це європейсько-російський проект, який підлягає європейському праву... І тому у регулюванні ми не зовсім вільні…", - підкреслила Меркель.

Канцлер Німеччини наголосила, що серйозно сприймає стурбованість з українського боку щодо використання Росією "Північного потоку-2" у якості зброї.

Читайте такожЗеленський розповів, про що йшлося на переговорах з Меркель"У європейських рамках ми виступаємо за нові санкції, якщо Росія намагатиметься використати газогін для цілі зброї", - заявила вона.

Меркель також розповіла, що зараз спеціальний уповноважений з питань транзиту починає нові перемовини, щоб договір з Україною, який триває до 2024 року, був продовжений.

Раніше УНІАН вже повідомляв, що Зеленський розкритикував неготовність НАТО запросити Україну.

Також Вас можуть зацікавити новини: