Людмила Давиденко

Людмила Давиденко, яка була дружиною знайденого торік вбитим нардепа Валерія Давиденка, звернулася до міністра агрополітики Романа Лещенка.

У зверненні, яке вона опублікувала у своєму Facebook, вдова політика просить міністра та інших відомих осіб не відвідувати захід “Кернела” 15 липня 2021 року в селі Фарбоване на Київщині.

На думку Людмили Давиденко, агрохолдинг “Кернел”, який належить Андрію Веревському, повсякчасно порушує закони, тому участь міністра у заході може сприйматись як підтримка таких дій з боку держави.

Відео дня

Читайте такожЦВК відмовилась реєструвати кандидатом вдову загиблого нардепа Давиденка, вона звернулась за допомогою до Зеленського та Авакова – ЗМІ"Я закликаю Вас відмовитись від участі в заході, який, задля вирішення своїх піар-завдань, організовує один з найпроблемніших учасників українського аграрного ринку!", – наголошує Давиденко.

"Взявши участь у "аграрному рингу", Ви, тим самим, дасте привід компанії, яка брутально порушує закон, реалізує курс на монополізацію аграрного ринку країни, нехтує правами фермерів, стверджувати, що її дії мають підтримку з боку держави!

Виступаючи на Всеукраїнському форумі "Україна 30. Земля", Ви заявили, що РНБО готує санкції проти компаній та осіб, які несправедливо отримують право на користування землею. Впевнена, "Кернел" та її власник Андрій Веревський мають бути розглянуті як кандидати на включення у санкційні списки!

Я закликаю інших потенційних учасників "рингу" – Тимофія Милованова, Ігоря Мазепу, Андрія Оністрата, Миколу Горбачова, Катерину Конащук, Івана Слободяника, Михайла Соколова – також відмовити "Кернел". Неправомірні загарбницькі дії мають отримати справедливу оцінку від професіоналів та громадськості!

Україні потрібні якісний і прозорий ринок землі, цивілізовані стосунки в аграрному секторі, рівні права всіх сільськогосподарських виробників, а не диктат агробаронів!" - йдеться у тексті звернення.

Людмила Давиденко бореться за повернення контролю над СП "Агродім", що на 100% належало Валентині Давиденко. В 2019 році між СП "Агродім" та "Кернел Групп" було укладено угоду про забезпечений займ. Однак, в 2020 році, невдовзі після трагічної загибелі Валерія Давиденка, контроль над 76% "Агродому" перейшов до структур та осіб, пов’язаних з "Кернел Груп". Жодної компенсації за втрачені корпоративні права мати Валерія Давиденка, якій належали вказані акції, не отримала, – коментують ситуацію юристи родини Давиденка.