фото customs.gov.ua

Державна митна служба України спростувала раніше розповсюджену в деяких ЗМІ інформацію щодо виявлення угорською стороною на КПП "Захонь" значної суми валюти, яку нібито перевозила дружина заступника міністра МВС України 29 вересня 2023 року.

Як йдеться в офіційному повідомленні прес-служби Держмитслужби, про той факт, що ця інформація не відповідє дійсності, українську сторону 5 жовтня офіційно поінформували угорські колеги під час прикордонно-представницької зустрічі митної та прикордонної служб на КПП "Чоп – Захонь". 

Згідно з повідомленням, у протоколі суміжна сторона чітко зазначила, що "в період з 28 по 30 вересня 2023 року в пункті пропуску "Захонь" представниками поліції не виявлялись будь-які кошти, що переміщувалися з приховуванням від прикордонно-митного контролю, а також їм не відомо про декларування коштів у розмірі 13 млн доларів США".

Відео дня

Крім цього, зазначають у Держмитслужбі, за результатами перевірок, проведених прикордонними та правоохоронними органами України, зазначена у повідомленні особа взагалі не перетинала у 2023 році державний кордон України. Підтверджуючі цей факт документи вже направлені до Центру протидії дезінформації РНБО для врахування у роботі та прийняття відповідних рішень. 

"З огляду на це, ще раз звертаємо увагу представників ЗМІ, що Державна митна служба України завжди готова оперативно відповідати на запити журналістів щодо підтвердження чи спростування інформації. Враховуючи зростаючу кількість ІПСО в умовах повномасштабного вторгнення РФ та спроб дестабілізації ситуації через розповсюдження неправдивої інформації щодо органів державної влади, просимо перевіряти інформацію через офіційні джерела", – йдеться в заяві Державної митної служби України.

Нагадаємо, наприкінці вересня 2023 року колишній нардеп Ігор Мосійчук заявив, що дружина заступника міністра внутрішніх справ Василя Тетері вивезла із України в Угорщину 13 млн доларів.