На вибори треба взяти лише паспорт - голова ТВК Харкова

Голова Харківської міської територіальної виборчої комісії Олена Матвієнко назвала інформацію про те, що для участі у виборах необхідно мати із собою сертифікат про вакцинацію, ПЛР-тест чи тест на антиген "якимось фейком".

"На виборчу дільницю необхідно взяти лише паспорт. Жодних сертифікатів чи ПЛР-тестів не потрібно. Ще раз наголошую – лише паспорт у вигляді книжечки чи ID-картки, як це передбачає чинне законодавство", – повідомила голова Територіальної виборчої комісії.

Крім того, Олена Матвієнко зазначила, що всі ділянки забезпечені масками, дезінфекторами та іншими засобами індивідуального захисту. Для охочих добровільно вакцинуватись на 40 виборчих дільницях у Харкові будуть розгорнуті пункти вакцинації.

Відео дня

Своєю чергою, Центральна виборча комісія також заявила, що для голосування 31 жовтня ані сертифікат, ані COVID-тест не потрібні. У ЦВК зазначили, що перевірка на виборчих дільницях будь-яких інших документів, крім паспорта, законодавством не передбачена.

Разом з тим ЦВК рекомендує виборцям дотримуватися протиепідемічних правил, дотримуватися дистанції, бути в масці, так, щоб вона закривала ніс та рот. За бажання можна також прийти на виборчу дільницю зі своєю власною ручкою.