Під час поїздки делегація ініціювала менторську програму по заснуванню таких центрів в інших областях України.

Про це сповістила лідерка Жіночого руху «За Майбутнє» Ірина Суслова. 

«Зараз заклад є одним із найсучасніших в регіоні, і аналогів йому важко знайти в Україні! Ми вже збирали представників обласних органів влади із різних куточків України на дводенний інтенсив, щоб ознайомити їх із роботою центру. Але цього разу ми вирішили піти далі, і не просто розказати про етапи реалізації такого масштабного проекту, а стати ментором та допомогти з інтеграцією схожих проектів у будь-якій області, яка цього забажає», – пояснила Ірина Суслова. 

Відео дня
Ірина Суслова та голова Волинської обласної ради Григорій Недопад / facebook.com/SuslovaIryna

Серед головних переваг центру те, що тут здатні приймати пологи з 22 тижнів. А отже, є можливість рятувати немовлят з екстремально малою вагою – «рекордом» було врятоване немовля, яке народилося з вагою близько 420гр.  Крім того центр має в розпорядженні новітнє обладнання (мобільний рентген-апарат, транспортний апарат ШВЛ), а також – 11 пологових залів, відділення інтенсивної терапії для мам, сучасну реанімацію та багато іншого.

Волинський перинатальний центр у 2019 році відкрили завдяки співфінансуванню з обласного та державного бюджетів. У той час Волинську облраду очолював нинішній лідер партії «За Майбутнє» Ігор Палиця.