Суд виправдав трьох чоловіків, які у 2018 році напали на Мустафу Найєма / фото Українська правда

Шевченківський районний суд Києва виправдав трьох чоловіків, які у квітні 2018 року в центрі Києва вчинили напад на народного депутата VIII скликання Мустафу Найєма.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив адвокат Масі Найєм.

"Суддя Шевченківського районного суду Голуб Оксана Анатоліївна виправдала Темербулатова Умолта Руслановича, Саітова Ахмеда Абубакаровича, Саітова Магомеда-Саліха Арбуєвича повністю", - зазначив він.

Відео дня

За словами адвоката, є підстави вважати, що на етапі досудового розслідування було допущено ряд помилок, що негативно відобразилися на результатах судового розгляду справи – щодо фіксації доказів, документального оформлення групи прокурорів та слідчих, правової кваліфікації.

Читайте такожПобиття нардепа Найєма: учасник бійки отримав водійські права вже після інциденту (документ)

Адвокат додав, що рішення суду планують оскаржувати в апеляційному суді після отримання тексту судового рішення.

Як повідомляв УНІАН, 30 квітня 2018 року в центрі Києва автомобіль Найєма було підрізано автомобілем Mercedes, почалася сварка. У цей момент до них під'їхав автомобіль BMW. Під час конфлікту один із чоловіків ударив депутата в обличчя. Зловмисники з місця події зникли. Найєма госпіталізували і згодом прооперували.

Правоохоронці затримали за підозрою в нападі трьох чоловіків – двох громадян РФ і одного громадянина України. Їм було оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.