Арахамія прокмоентував скандал / Фото УНІАН

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія прокоментував ситуацію, що склалася навколо депутата їхньої фракції Олександра Юрченка.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав у коментарі журналістам.

Читайте такожВенедіктова заявила про існування декількох справ щодо нардепів

Відео дня

Відповідаючи на питання, як історія довкола Юрченка може закінчитися для нього самого та для "Слуги народу", Арахамія сказав:

"Я вважаю, що якщо він винен, там дійсно ці відео, і це буде доведено в суді, – то я вважаю, що його треба просто за ґрати".

Арахамія також зауважив, що в нього на руках немає заяви Юрченка про вихід з фракції.

"Але в мене є телефонне підтвердження, що він таку заяву написав, і коли буде змога, сьогодні її передасть. Якщо він сьогодні це передає, я сьогодні реєструю в нашому внутрішньому документообігу, і тоді завтра голова ВР Дмитро Разумков може оголосити, що він виключений з фракції "Слуга народу", - сказав він.

Корупційний скандал із нардепом Юрченком

  • 14 вересня заступник голови фракції "Голос" Ярослав Железняк виступив на засіданні Погоджувальної ради з пропозицією викликати до парламенту генпрокурора Ірину Венедіктову з приводу нібито вимагання хабара у 200 тисяч доларів одним з народних депутатів за ухвалення закону.
  • Позафракційний народний депутат Гео Лерос написав у Facebook, що нібито детективи Національного антикорупційного бюро викрили на хабарі помічника народного депутата Олександра Юрченка (фракція "Слуга народу").
  • Депутат від "Слуги народу" Олександр Качура повідомив у Telegram-каналі, що Юрченко добровільно пише заяву про вихід із фракції "Слуга народу".
  • 15 вересня, Венедіктова заявила в парламенті, що на даний час не бачить підстав повідомляти про підозру Юрченку.
  • Водночас у САП повідомили, що помічнику народного депутата оголошено про підозру в пособництві в отриманні хабаря народним депутатом України.
  • За даними слідства, помічник нардепа виступив посередником в отриманні 13 тис. доларів за внесення пропозицій до законопроекту щодо переробки твердих побутових відходів та підбурюванні щодо надання 200 тис. доларів для підкупу народних депутатів - членів комітету для підтримки вказаних поправок.
  • Дії помічника народного депутата кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 368 КК України – пособництво в отриманні неправомірної вигоди, вчинене службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище.
  • Наразі до ВАКС подано клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.