Тетяна Плачкова / фото УНІАН

У проекті держбюджету-2021 правоохоронним та антикорупційним органам виділяється величезне фінансування, але результатів їхньої роботи українці не бачать.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала народний депутат від «Опозиційної платформи - За життя» Тетяна Плачкова.

«Цілком логічно, що органи, на які з бюджету країни виділяється величезне фінансування, повинні працювати ефективно. Вивчаю проект держбюджету-2021 і кошти, які пропонується виділити саме на діяльність, виключаючи інші статті, численних правоохоронних та антикорупційних органів. Загальна сума витрат, передбачена на їхнє утримання, - приблизно 64,4 млрд грн», - повідомила народний депутат.

Відео дня

Політик навела точні цифри по кожному з відомств.

«Чемпіон з фінансування – Нацполіція, на неї передбачено понад 34,9 млрд грн. Зі значним відривом, але чималими коштами йдуть СБУ – 14,7 млрд і Офіс генпрокурора, в т.ч. САП – 9,5 млрд. далі цифри менші, але теж чималі: ДБР – 2,5 млрд, НАБУ – 1,1 млрд, Бюро економічної безпеки – 1 млрд, НАЗК – близько 409 млн, АРМА – 273 млн», – зазначила парламентарій.

Політик також звернула увагу на те, що результатів роботи правоохоронців українці не бачать.

«Навіщо я звертаю увагу на ці цифри? Та тому що ми не бачимо жодного справжнього розслідування гучних корупційних справ. Так чи обґрунтовані такі величезні бюджетні витрати?!» - резюмувала Тетяна Плачкова.