Зустріч Путіна і Байдена в Женеві нічого не змінить/фото REUTERS

Міністр закордонних справ Збігнєв Рау порівняв президента Російської Федерації Володимира Путіна з Михайлом Горбачовим, а американського лідера Джо Байдена з Рональдом Рейганом. Польський дипломат вважає, що зустріч президентів РФ та США нічого не змінить.

Про це глава зовнішньополітичного відомства Польщі розповів в інтерв'ю газеті Rzeczpospolita.

За його словами, Путін - не Горбачов, а Байден – не Рейган, а геополітична ситуація у світі зараз інша, тому не варто чекати будь-яких кардинальних змін після їх зустрічі 16 червня в Женеві.

Відео дня

"Путін - не Горбачов, тим більше Байден - не Рейган. Сьогоднішня Росія -  це не СРСР, який занепадає, й Америка більше не є державою, яка повинна була правити світом в якості "єдиної наддержави". Так що кардинальних змін після майбутнього саміту я не чекаю", - заявив Рау.

Читайте також"Квиток до НАТО": екс-міністр вказав на несподіваний підтекст у словах Путіна

Зустріч Байдена та Путіна

Зустріч Байдена і Путіна запланована на 16 червня в Женеві.

6 червня Байден розповів про свою позицію на майбутній зустрічі з Путіним. Байден зазначив, що друзі, партнери і союзники США дивляться на світ під тим же кутом зору, що і Сполучені Штати. "Ми єдині в реагуванні на виклики Росії в питаннях європейської безпеки, починаючи від її агресії в Україні", - сказав Байден. Він запевнив, що США будуть рішуче захищати демократичні цінності та власні національні інтереси.

Байден також підкреслив, що США не хочуть конфлікту з РФ, а хочуть стабільних і передбачуваних відносин, хочуть працювати з Росією в питаннях стратегічної стабільності та контролю над озброєннями.

9 червня стало відомо, що президент США Джо Байден і президент Росії Володимир Путін проведуть переговори в Женеві на віллі XVIII століття.

Джо Байден почав свою першу закордонну поїздку в статусі президента США, звернувшись до росіян, що ті зіткнуться з "серйозними і значними" наслідками, якщо будуть займатися шкідливою діяльністю.

Вас також можуть зацікавити новини