Віктор Медведчук / фото REUTERS

Підозрюваний у державній зраді народний депутат від Партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктор Медведчук запевнив, що у нього тільки українське громадянство, відповідаючи на недавню заяву президента України Володимира Зеленського.

Відповідну відповідь Медведчука опубліковано на сайті ОПЗЖ.

"У мене не було і немає іншого громадянства, крім українського. Я – громадянин України та буду ним", – заявив він.

Відео дня

Напередодні Зеленський зазначив, що Україна могла б обміняти у Росії Медведчука на інших українців, якби у нього було російське громадянство.

Читайте такожДержзрада Медведчука: Баканов розповів, як високопосадовці "возили валізи" з грошима терористамМедведчук вважає, що на нього чиниться "незаконний тиск", а Зеленський у своїй заяві порушив принцип презумпції невинності.

"Вважаю, що президенту не варто обтяжувати себе розглядом питання про обмін. Ця ідея неспроможна, та вона мене абсолютно не цікавить", – додав Медведчук.

Справа Медведчука: подробиці

8 жовтня Медведчуку оголосили про підозру у державній зраді та сприянні тероризму. Йдеться про його участь у 2014-2015 роках у незаконних схемах із закупівлі вугілля на окупованому Донбасі. У цій справі йому обрано запобіжний захід – цілодобовий домашній арешт.

Раніше 11 травня генпрокурор Ірина Венедиктова підписала повідомлення про підозру Медведчуку і депутату від "ОПЗЖ" Тарасу Козаку в державній зраді та в замаху на розграбування національних ресурсів в окупованому Криму.

Їм оголошено про підозру за трьома епізодами:

  • незаконна передача РФ газового родовища;
  • надання російським спецслужбам відомостей, що містять державну таємницю (про секретний підрозділ ЗСУ);
  • проведення підривної діяльності проти України – підготовка мережі російського впливу в Україні під назвою "Промінь".

У цій справі Медведчуку обрано запобіжний захід – цілодобовий домашній арешт. Козак перебуває за межами України.

Вас також можуть зацікавити новини