24 лютого 2022 року РФ вторглася в незалежну Україну / фото REUTERS

Російські окупанти готуються здійснити висадку десанту в Одесі та області.

Про це в ефірі інформаційного телемарафону заявив Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данилов.

"На Чорному морі вони хотіли ще три-чотири дні тому створити цю ситуацію, але була погода... вони змушені були піти в Севастополь, зараз вони повертаються. У них є зараз велике бажання почати десантування, то що стосується території Одеси та Одеської області, але повірте, на їх там чекають, і легкої, як вони вважають, прогулянки, як вони свого часу хотіли пройтися по Хрещатику, у них теж не буде", - заявив Данилов.

Відео дня

"Мова йде про висадку десанту на території Одеської області для того, щоб взяти на сьогодні під контроль ситуацію в Одесі, але я ще раз підкреслюю, ми це цілком усвідомлюємо, ми розуміємо, що там відбувається, і ситуація на сьогодні там є під контролем. Там є кому їх зустрічати", - підкреслив Данилов.

Війна проти України:

  • 24 лютого 2022 року РФ вторглася в незалежну Україну. Почалися обстріли та бомбардування українських міст. Масово гине мирне населення України.
  • 27 лютого 2022 року з'явилася інформація про те, що Білорусь може оголосити війну Україні.
  • Станом на 9 березня ООН зафіксувало 1506 випадків загибелі або поранення цивільних осіб в Україні: 549 загиблих і 957 поранених.
  • Станом на 11 березня 2022 року За підрахунками ООН Україну залишили 2,5 мільйона біженців.
  • 13 березня, в Ірпені Київської області російські окупанти розстріляли кореспондента New York Times, ще один журналіст був поранений.
  • Станом на 13 березня Росія через санкції втратиила доступ до половини своїх золотовалютних резервів.