Зеленський розказав про праймеріз на посаду міського голови Києва в партії "Слуга народу" / фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський заявляє, що праймеріз серед потенційних кандидатів на посаду міського голови Києва від партії "Слуга народу" відбудеться у два етапи.

Як передає кореспондент УНІАН, про це глава держави повідомив сьогодні на зустрічі з журналістами в резиденції Залісся під Києвом.

"Багато хто перший раз у Верховній Раді, я розумію, їм майже набридло бути у парламенті, хочуть бути "королями Всесвіту". Вони хочуть спробувати бути мерами Києва від партії "Слуга народу", - сказав Зеленський.

Відео дня

Читайте такожУ "Слузі народу" розповіли, чи подаватимуть кандидатуру жінки на вибори мера Києва

"Мером (кандидатом в мери - УНІАН) від партії "Слуга народу" буде одна людина. Вони (члени партії - УНІАН) захотіли праймеріз, і це нормально. Будуть внутрішні праймеріз у партії "Слуга народу", куди увійдуть, і це правда, не тільки люди зі "Слуги народу", - додав президент.

За його словами, усі кандидати повинні продемонструвати програму: "Що вони збираються робити з Києвом".

Другим етапом, додав президент, політична сила вивчить результати соціологічних досліджень і обере кандидатуру, яка матиме більше шансів на перемогу на виборах міського голови столиці.

"Ляшко (головний санітарний лікар України Віктор Ляшко - УНІАН) теж нормально, теж непоганий", - зауважив Зеленський.

Як повідомляв УНІАН, 19 травня члени фракції «Слуга народу» звернулись до Зеленського з проханням ініціювати проведення публічних внутрішньопартійних виборів (праймеріз) перед виборами міського голови Києва та інших міст.

Депутати запропонували завдяки цьому визначити професійних кандидатів на посади міських голів, які матимуть реальні шанси перемогти корумпованих міських чиновників на місцевих виборах цієї осені.

20 травня Зеленський запевнив, що праймеріз у партії «Слуга народу» перед виборами мера Києва відбудеться, і він підтримуватиме на цих виборах його переможця.