Україна направила Білорусі запит про видачу затриманих "вагнерівців" \ Цензор.НЕТ

Офіс генерального прокурора направив до Генеральної прокуратури Білорусі запити про видачу 28 учасників збройного конфлікту на Донбасі - бойовиків ПВК "Вагнера".

Читайте такожЛукашенко пообіцяв видати Україні затриманих "вагнерівців" - ЗМІ

Про це повідомляє прес-служба офісу. "Офіс генерального прокурора 11 серпня звернувся до Генеральної прокуратури Республіки Білорусь із запитами про видачу 28 осіб, затриманих 29 липня правоохоронними органами Білорусі", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Усім 28 особам, серед яких 9 громадян України, було повідомлено про підозру в участі у терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України).

Шевченківський районний суд Києва підозрюванив обрав запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Слідством встановлено, що ці особи брали активну участь в бойових діях на території Донецької та Луганської областей у складі терористичних організацій "ЛНР" і "ДНР".

Питання видачі запитуваних осіб вирішуватиметься компетентними органами Білорусі.

Як затримали "вагнерівців" під Мінськом: історія

  • 29 липня в Білорусі затримали бойовиків з ПВК "Вагнера", 32 - під Мінськом, ще одного - на півдні країни. Серед них були й ті, хто воював проти України на Донбасі.
  • Правоохоронні органи Білорусі повідомили, що до них надійшла інформація про прибуття понад 200 бойовиків для дестабілізації ситуації в період виборчої кампанії. При собі кожен росіянин мав невелику ручну поклажу, і на всіх - три великі важкі валізи, завантаження яких у транспортний засіб здійснювали кілька чоловіків.
  • Білорусь звернулася до української влади щодо перевірки причетності затриманих до скоєння злочинів в Україні.
  • 30 липня Україна почала консультації з Білоруссю про екстрадицію бойовиків.