"Слуга народу" очолює партійний рейтинг, кажуть соціологи / фото УНІАН

Якби парламентські вибори проводились наступної неділі, у рейтингу партій лідирувала б партія «Слуга народу», яку готову підтримати майже 26% серед тих, хто готовий голосувати і визначився з вибором.

Про це свідчать передані УНІАН результати опитування Соціологічної групи «Рейтинг», проведеного 5 серпня.

За партію «Опозиційна платформа – за життя» віддали б голоси 17,6% тих, хто готовий голосувати і визначився з вибором, партію «Європейська солідарність» – 15,7%, «Батьківщина» – 10,4%. Радикальну партію підтримали б 4,8% респондентів, 4,6% – партію «Сила і честь», 3,2% – Українську стратегію Гройсмана.

Відео дня

Читайте такожУ "Слузі народу" прокоментували можливість проведення дострокових парламентських виборів

Також зазначається, що половина опитаних, які обирали партії, зазначили, що цілком впевнені у своєму виборі, 38% – скоріше впевнені, 15% – не впевнені.

За даними дослідження, 20% українців вважають, що в цілому справи в Україні йдуть у правильному напрямі, 68% – протилежної думки.

Довідка. Опитування проводилось методом телефонних інтерв'ю на основі випадкової вибірки мобільних номерів серед 2000 респондентів віком від 18 років в усіх областях України, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю та типом поселення. Помилка репрезентативності дослідження – не більш як 2,2%.

Як повідомляв УНІАН, за даними іншого опитування групи "Рейтинг", у Києві лідерами електоральних симпатій є партії "ЄС", "Слуга народу" і "УДАР".