Санкції стосуються телеканалів 112, ZIK і NewsOne / Фото УНІАН, Володимир Струмковський

Комітет Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки підтримав рішення Ради національної безпеки і оборони про санкції щодо трьох телеканалів.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила заступник голови комітету, народний депутат від "Слуги народу" Мар'яна Безугла.

"Комітет ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки одноголосно висловив підтримку рішенню Ради національної безпеки і оборони України від 2 лютого 2021 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)", - написала вона.

Відео дня

Читайте такожПосольство США підтримує санкції України проти телеканалів NewsOne, "ZIK" і "112 Україна"

Санкції проти соратника Медведчука

Телеканали Тараса Козака: що відомо

  • 12 жовтня 2018 року Козак заявив про купівлю телеканалу NewsOne (ТОВ "Новини 24 години") з оцінкою 41-42 мільйони гривень.
  • У грудні 2018 року Козак відзвітував про купівлю дев'яти компаній групи 112 Україна, оцінивши їхню вартість на дату придбання в 72,87 мільйона гривень.
  • У 2019 році Тарас Козак став новим і одноосібним власником телевізійних мовників телеканалу Zik.
  • 4 жовтня 2018 року Верховна Рада підтримала звернення до РНБО щодо введення санкцій проти компаній, які входять в структуру власності телеканалів 112 Україна і NewsOne.