Указ набирає чинності з дня його опублікування / president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони щодо запровадження санкцій щодо народного депутата Віктора Медведчука.

Текст відповідного указу опубліковано на офіційному сайті глави держави.

«Ввести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 19 лютого «Про застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожРозлютили санкції: Оксана Марченко заявила, що йде в політику

Контроль за виконанням рішення покладено на секретаря РНБО Олексія Данілова.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Санкції проти Медведчука

  • 19 лютого РНБО ухвалила рішення про застосування санкцій проти 19 юридичних та 8 фізичних осіб. Зокрема, санкції будуть застосовані до Медведчука і його дружини Оксани Марченко. Санкції накладаються на все майно і активи, які є в підпорядкуванні Медведчука і його дружини.
  • Як повідомив секретар РНБО Олексій Данілов, СБУ розслідує кримінальне провадження за ст. 258 (5) (фінансування тероризму) Кримінального кодексу. До Медведчука, Марченко та інших осіб санкції застосовано у зв'язку з цим розслідуванням.
  • Також РНБО ухвалила рішення про повернення у власність держави частини нафтопродуктопроводу «Самара - Західний напрямок», оскільки нею володіє компанія «ПрикарпатЗахідтранс».