Слуга народу стає частиною європейського Альянсу лібералів і демократів / УНІАН

Президентська партія "Слуга народу" орієнтується на ліберальний порядок і міцні демократичні інститути і може значно посилити європейську політику так само, як Україна здатна посилити ЄС.

Про це заявила голова партії Олена Шуляк, виступаючи на саміті Партії Альянс лібералів і демократів, що проходить в Дубліні, повідомляє прес-служба партії "Слуга народу". 

"Для нас партії, що входять в АЛДЕ, є зразками політичних сил, відданих загальним цінностям єдиної Європи. А в Україні сьогодні ведеться боротьба за цінності свободи і демократії, боротьба за Європу і її майбутнє", – цитує прес-служба звернення Шуляк.

Відео дня

Вона розповіла про історію створення політичної партії "Слуга народу", яка з кількох десятків людей на початку свого існування перетворилася на потужну політичну силу.

"На сьогодні наша велика політична команда налічує близько 10 тис. осіб, працюють жіноче і молодіжне крило партії", – розповіла глава "Слуги народу".

За її словами, які наводить прес-служба, партія змогла запровадити найбільш послідовні, системні та радикальні ліберальні реформи за часи незалежності України. Але реалізацію більшості з них перервало повномасштабне вторгнення Росії в Україну. 

"Приєднання до "політичної сім'ї" Партії "Альянс лібералів і демократів за Європу" в якості повноправного члена партії "Слуга народу" є одним з ключових пріоритетів у міжнародній політиці. У Європі багато політичних "сімей" і партійних конгломератів європейського рівня. Але ми не сумнівалися в тому, що найоптимальнішим варіантом для нас є приєднання саме до АЛДЕ", – констатувала Шуляк.

"Ми впевнені, що приєднання нашої партії до Альянсу лібералів і демократів буде значущою подією як для української, так і для європейської політики. "Слуга народу" посилить АЛДЕ так само, як Україна посилить Євросоюз. Разом ми можемо більше. Разом ми переможемо!",- підсумувала Шуляк.

Альянс лібералів і демократів за Європу - європейська партія, що включає ліберальні і ліберально-демократичні партії, в основному чинні в країнах ЄС. На національному рівні партії - члени АЛДЕ беруть участь в урядах 12 з 27 країн ЄС. Початок офіційного партнерства з лібералами Європи допоможе численній партії українського парламенту заручитися підтримкою європейських колег в умовах, коли Україна захищає себе і всю Європу від російської навали, резюмували в прес-службі "СН".