Сьогодні на позачерговому засіданні ВР планується розглянути 5 питань / фото УНІАН

Сьогодні на позачерговому засіданні Верховної Ради планується розглянути 5 питань, зокрема питання про відставку Якова Смолія з посади голови Національного банку України.

Про це УНІАН повідомило джерело у фракції "Слуга народу".

Читайте такожЗеленський провів консультації щодо кандидатури нового голови Нацбанку

Відео дня

За словами співрозмовника агентства, розглянути на засіданні планується також питання щодо можливої відставки голови Антимонопольного комітету Юрія Терентьєва.

Крім того, до розгляду, згідно з наданою інформацією, плануються законопроекти, які стосуються питань "зеленої" енергетики, проведення конкурсів на державну службу і проведення зовнішнього незалежного оцінювання.

Як повідомляв УНІАН, напередодні заступник голови фракції "Голос" Ярослав Железняк написав у Facebook, що фракція "Слуга народу" ініціює проведення позачергового засідання Верховної Ради 2 липня о 18.00.

Пізніше народний депутат від "Слуги народу" Олександр Качура заявив, що позачергового засідання Верховної Ради 2 липня не буде.

Раніше Качура повідомляв, що на позачерговому засіданні планують розглянути проекти законів: про держрегулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор (№ 2285-д), про реабілітацію осіб з обмеженнями життєдіяльності (№ 3668), про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо окремих питань організації освітнього процесу в сфері охорони здоров'я (№ 3671) та проект закону про внесення змін до законодавчих актів щодо соціального захисту населення в період карантину (№ 3486).

Ввечері 2 липня голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що позачергове засідання Верховної Ради України відбудеться 3 липня, орієнтовно о 14:00. За його словами, на засіданні розглядатимуться, зокрема кадрові питання.