Він підкреслив, що Україна готова внести до Конституції зміни, які стосуються децентралізації / president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна готова вносити зміні до Конституції в напрямку децентралізації згідно з Мінськими угодами.

Читайте такожЗеленський розповів, чому Україна не може взяти російську вакцину Sputnik VПро це він розповів в ході інтерв'ю The New York Times.

На запитання журналіста про те, чи готова Україна виконати вимоги Росії та змінити Конституцію, виключити НАТО як ціну за мир, Зеленський відповів, що у Мінських угодах і в Нормандському форматі "нічого про членство в НАТО немає".

Відео дня

"Змінювати Конституцію в тому напрямку, про який ми іноді чуємо в медіапросторі від Російської Федерації, – тут вони знають мою позицію, я говорив Путіну прямо, що тут я не згоден. Я розумію, що ми хочемо окремі повноваження, право вибору, щоб ніхто потім не спекулював на питаннях мови, щоб жителі Донбасу розмовляли, як вони хочуть, – будь ласка, на всі ці речі, я вважаю, що ми повинні бути максимально ліберальними", - сказав президент.

Він підкреслив, що Україна готова внести до Конституції зміни, які стосуються децентралізації.

"Ми хочемо, щоб на місцях у людей було більше повноважень, більше вибору, щоб вони розпоряджалися грошима, а не отримували від центральної влади завдання, що постійно спускаються. Ми це й так робимо. Якщо захочемо в цьому напрямку Донбасу більше преференцій, ось такі компроміси можуть бути – це нормальні компроміси, без компромісів війна не закінчиться, я це розумію. Але скрізь має бути логіка. В усіх діях, в усіх компромісах має бути логіка. Логіка і результат", - сказав Зеленський.

Вам може бути цікаво