В НАТО пояснили переваги нового статусу України / фото УНІАН

В Організації Північноатлантичного договору (НАТО) пояснили переваги набуття Україною статусу партнера Програми розширених можливостей.

Читайте такожАмериканський ракетний есмінець Porter вирушив на навчання до Чорного моря

Як передає кореспондент УНІАН, про це генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг сказав під час онлайн-брифінгу за підсумками першого дня зустрічі міністрів оборони країн-членів Альянсу, яка відбувається у форматі відеоконференції 17-18 червня.

Відео дня

«Я хочу привітати Україну з тим, що її було визнано Північноатлантичною радою, усіма країнами-членами НАТО партнером розширених можливостей», - заявив Столтенберг.

Він наголосив, що це важливий крок на шляху партнерства між Альянсом і Україною.

«І це свідчить про визнання вагомого внеску України до місій і операцій, очолюваних НАТО. Для прикладу, в Афганістані, в Косово і в інших країнах, і ми високо цінуємо внески України в різні місії і операції НАТО», - додав Столтенберг.

«Як партнер розширених можливостей, Україна отримає користь від розширеного доступу до програм взаємосумісності (військ). Йдеться про програми, за якими ми розвиваємо нашу здатність співпрацювати разом, спільно діяти», - наголосив генсек Альянсу.

Також Україна отримає більш широку можливість брати участь у військових навчаннях НАТО і здійснювати більший обмін інформацією, в тому числі набутим досвідом.

За його словами, Україна отримає можливість краще зблизиться з НАТО як це роблять інші країни-партнери розширених можливостей - Фінляндія, Швеція, Грузія, Йорданія і Австралія.

Як повідомляв УНІАН, 12 червня НАТО визнало Україну учасником Партнерства розширених можливостей.