Резніков переконаний, що для введення воєнного стану наразі немає підстав / фото: УНІАН

Міністр оборони Олексій Резніков наголошує, що Україні воєнний стан наразі вводитися не буде.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Резніков сказав під час включення в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV.

Зокрема, у міністра запитали, чи варто очікувати від держави рішення про введення воєнного стану і щодо ефективного регулювання стану інформаційного простору з огляду на нарікання роботи медіа у контексті висвітлення подій на українсько-російському кордоні.

Відео дня

"Я переконаний, що для введення такого стану особливого правового режиму сьогодні абсолютно підстав таких немає. Тільки заради того, аби врегульвати і унормувати медійну атмосферу, - ні у якому разі цього робитися не може. Ми живемо з вами у все ж таки демократичній країні і вчимося прозодити і такі випробування", - наголосив Резніков.

"Я абсолютно спокійно впевнений у тому, що ми переживемо цю кризу. Вона у першу чергу дійсно має інформаційний характер і ми вийдемо з неї ще сильніше. Але воєнний стан вводиться, якщо наступає безпосередня агресія у якості вже вторгнення. Я маю надію, що такого вторгнення не відбудеться, і тому усе буде добре", - наголосив Резніков.

Він також заявив, що нікуди не збирається їхати з України.

"Моя оцінка моменту сьогодні точно не тривожна, точно відсутність будь-яких, скажімо так, збирати чемодани і кудись їхати. Ми залишаємось тут. Ми працюємо і не плануємо нікуди їхати, хто б там щось не думав", - заявив Резніков.

Нагадаємо, у Верховну Раду буде внесено законопроект про заборону покидати Україну чиновникам та народним депутатам в разі запровадження надзвичайного або воєнного стану.

Документом передбачається, що у разі якщо буде введено надзвичайний або воєнний стан в Україні, чиновникам всіх категорій, народним депутатам буде заборонено виїзд за кордон. Тих, хто покине територію Україну, хочуть позбавляти мандатів.

Вас також можуть зацікавити новини: