ВАКС визнав нардепку Констанкевич винною в недостовірному декларуванні: вирок оскаржуватимуть / фото Констанкевич в Facebook

Вищий антикорупційний суд визнав народну депутатку групи "За майбутнє" Ірину Констанкевич винною у недостовірному декларуванні, повідомляють прес-служби ВАКС та САП.

"30 березня 2023 року за участі прокурора САП колегія суддів ВАКС оголосила вирок, яким чинного народного депутата визнано винуватою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366-2 КК України (у редакції Закону України від 04.12.2020 № 1074-ІХ). Так, вироком суду нардепу призначено покарання у виді штрафу у розмірі 44,2 тис. грн, з позбавленням права обіймати посади, пов’язані зі здійсненням функцій представника влади в органах державної влади строком на 1 рік", – йдеться в повідомленні САП.

У ВАКС зазначили, що на вирок може бути подана апеляційна скарга впродовж 30 днів. 

Відео дня

Реакція Констанкевич на рішення ВАКС

Ірина Констанкевич назвала це рішення суду "свідченням подвійних стандартів" та заявила, що оскаржуватиме його. 

"[Суд] визнав винною у недекларуванні орендованої квартири, яку я не повинна була декларувати. Це рішення суду є свідченням подвійних стандартів. Ця квартира мені не належить, що підтверджено усіма матеріалами справи. Мої дії не спричинили державі і суспільству жодних збитків. Я не збагатилася ні на копійку.  Зауважу, що вирок набирає законної сили після затвердження його апеляційною інстанцію. З рішенням суду ми категорично не згодні. І подаємо в апеляцію", – написала вона в Facebook.

Справа щодо недекларування майна Констанкевич - що треба знати

Як нагадали у прокуратурі, провадження стосувалося недекларування квартири в одному з центральних районів столиці вартістю близько 2,5 млн грн, яка перебувала в оренді нардепкою протягом 2020-2021 років.  

Згідно з висновками Національного агентства з питань запобігання корупції, квартира перебувала в оренді від 29 і 31 серпня 2019 року та 30 листопада 2020 року.  Нардеп пояснювала, що користувалася цією квартирою періодично, але менше 183 днів і лише під час виконання депутатських повноважень, тож не мала її декларувати.

Вас також можуть зацікавити новини: