Вибори до міськради у Карлівці закінчились перемогою нової партії «Українці» / фото https://ukraintsi.org/

Всеукраїнська політична партія "Українці" зареєстрована у січні 2021-го. Це партія нового формату, що об’єднує покоління свідомих українців — сучасних творців змін, котрі є рушійною силою розвитку держави. Засновником і головою політради партії є український бізнесмен і голова Асоціації "Сумлінних платників податків" Єгор Садовенко, лідером партії — голова Ради арбітражних керуючих Дніпропетровської області, адвокат і громадський діяч Андрій Палкін. Провідною ідеєю партійної програми у царині економіки є фінансова децентралізація до рівня платників податків і розподіл бюджетів місцевих громад напряму її мешканцями. 

"Українці" — партія тих, хто живе, працює і сплачує податки у своєму місті чи селі. Тих, хто формує місцеві бюджети. І тих, хто має безпосередньо вирішувати, куди витрачати ці кошти. Ми високо цінуємо довіру виборців — це найпотужніший ресурс політичної сили. Разом із карлівчанами ми вибудовуватимемо стратегію розвитку громади і втілюватимемо її у життя", — висловив вдячність виборцям керівник Карлівського міського осередку політичної партії "Українці", депутат міськради і, можливо, її майбутній секретар Андрій Дуленко.

Вибори до міськради Карлівської об’єднаної територіальної громади стали для партії "Українців" першим електоральним досвідом. Досвідом вдалим і показовим. Попри обмеження, пов’язані з пандемією, і загалом низьку активність виборців через розчарування у політиці й політиках у Карлівській громаді проголосувала майже половина електорату — 44,27% виборців. І свої голоси вони віддали не давно відомим партіям, а дебютантам перегонів - з-поміж 16 політичних партій та 383 кандидатів, зазначених у бюлетенях. Політична партія "Українці" вдвічі випередила своїх найближчих конкурентів та обійшла "Батьківщину", ОПЗЖ та "Слугу народу". Її представлятимуть у міськраді 7 депутатів — усі карлівчани, які добре знають проблеми та перспективи розвитку регіону та розуміють, чим живуть мешканці громади і що їм потрібно.

Відео дня
фото ukraintsi.org

За даними ТВК, подолали 5-відсотковий бар’єр і ввійшли до складу Карлівської міськради 7 партій: 

1 "Українці" – 25,06%;

2 "Батьківщина" – 11,83%;

3 "Довіра" – 11,52%;

4 "Аграрна партія України" – 10,97%;

5 "Сила і честь" – 8,01%;

6 "За майбутнє" – 7,91%;

7 "Опозиційна платформа – За життя" –5,17%.

Ще 9 політичних сил — "Удар", "Партія Простих людей Сергія Капліна", "Українська стратегія Гройсмана", "Європейська Солідарність", "Рідне місто", "Пропозиція", "Слуга народу", "Українська республіканська партія", "Народний рух України" – жодного мандата не отримали і залишаться поза депутатським корпусом Карлівської міської ради.

фото ukraintsi.orgє

У програмі партії "Українці" чимало уваги приділяється становленню економічної самодостатності громади: сприяння створенню нових робочих місць і заохочення до вільного підприємництва через механізми прямого доступу до бюджету громад підприємцям; впровадження системи прозорого оподаткування і прозорого використання сплачених податків; жорсткий контроль за використанням державних ресурсів. Певне, саме ці ідеї найбільше відгукнулись мешканцям Карлівки, але вони так само актуальні для інших міст і громад України. Саме тому у самій назві партії закладено, що "Українці" працюватимуть для добробуту всієї України. 

"Механізм розподілу місцевого бюджету тими, хто його формує, — платниками податків - дозволить українцям самим стати владою. Це визначальна зміна системи, на яку ми націлені спочатку у Карлівці. Для партії "Українці" перемога на цих місцевих виборах — є дуже важливою. Ми заявили про себе і зробили перший крок до майбутніх виборів у всій країні", — підсумував Андрій Палкін.

Вибори до міськради у Карлівці закінчились перемогою нової партії 'Українці'