Претензії обговорюються всередині команди, розповів Гетманцев / фото УНІАН

Голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев заявляє, що зараз питання щодо відставки віце-прем’єр-міністра - міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Олега Уруського не розглядається.

Читайте такожГетманцев не виключає повторного розгляду у парламенті питання про призначення Вітренка міністромЯк передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив на брифінгу під час засідання фракції "Слуга народу".

"До діяльності Уруського є деякі претензії з боку економічного комітету Верховної Ради, з боку наших колег. І вони обговорюються всередині нашої команди. На сьогодні питання щодо його відставки не розглядається", - сказав Гетманцев.

Відео дня

Він висловив переконання, що необхідно "вичерпати всі можливості задля врегулювання тих проблемних питань, які є в його діяльності, спробувати спільно виправити помилки... а потім вже приймати кадрові рішення".

У той же час, за словами депутата, "в тому чи іншому сенсі питання є до більшості міністрів".

"Тільки той, хто не працює, не помиляється", - додав Гетманцев.

Що цьому передувало

  • 2 лютого голова Комітету ВР з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха (фракція "Слуга народу") заявив, що у парламенті збирають підписи за відставку Уруського.
  • За його словами, лише у фракції "СН" зібрано понад 40 підписів. Як зазначив Наталуха, ситуація в космічній галузі вказує "на момент корупційної складової", зокрема, у кадрових питаннях.
  • 3 лютого народний депутат України Олександр Качура (фракція "Слуга народу") заявив, що питання про можливу відставку Уруського розглядатиметься на засіданні фракції "СН".
  • При цьому, Качура розкритикував заяву Наталухи, який повідомив про збір підписів за відставку Уруського. Качура наголосив, що перед тим, як ухвалювати будь-які політичні рішення, необхідно провести консультації.
  • "Якщо буде треба, то ми зберемо більше підписів на його підтримку в стінах парламенту", - заявив він.