У двох регіонах України проходять вибори депутатів ВР / фото - Чесно

Станом на 12 годину явка на проміжних виборах до ВР у двох областях видалась низькою. На Івано-Франківщині -  7,7%, на Донеччині – 8%.

Читайте такожУ Раді зареєстровано проект постанови про позачергові вибори мера Харкова

Про це повідомляє рух «Чесно», який веде спостереження за виборчим процесом.

Відео дня

Організація також відзвітувала про виявлені порушення. Зокрема, спостерігачі сфотографували приховану агітацію в обох округах. Політики свідомо використовують кольори і шрифти, впізнавані для виборців.

Водночас, на дільницях є маски та антисептики.

Проміжні вибори до Ради 28 березня

  • Сьогодні в одномандатних виборчих округах № 50 (Донецька область) та № 87 (Івано-Франківська область) проводяться проміжні вибори народних депутатів України. За їх підсумками мають обрати двох парламентарів.
  • Голосування проходить на 112 виборчих дільницях (106 – звичайних, 6 – спеціальних) ОВО № 50, який включає частину Краматорського району та частину Покровського району.
  • На Івано-Франківщині голосування відбудеться на 117 виборчих дільницях (115 – звичайних, 2 – спеціальних). Виборчий округ № 87включає Надвірнянський район, частину Івано-Франківського району та частину Коломийського району.
  • За попередніми підрахунками, проголосувати на виборах народних депутатів загалом зможуть майже 295 тисяч виборців, які обиратимуть серед 32 кандидатів: 18 – в ОВО № 50 та 14 – в ОВО № 87.