Валерій Давиденко / фото УНІАН

В останньому дописі у соціальній мережі Facebook, що датований п'ятницею, 22 травня, Валерій Давиденко, якого знайшли сьогодні мертвим з простреленою головою, написав, що «буде і надалі допомагати медикам» у боротьбі з COVID-19. При цьому, за даними ЗМІ, поліція розглядає самогубство як основну версію загибелі депутата.

Пост опубліковано вчора о 13:22.

Читайте такожЗагибель нардепа Давиденка: поліція як основну версію розглядає самогубство - ЗМІ

Відео дня

Депутат висловив занепокоєність тим, що "днями у Куликівському районі мого 208-го округу у 10-ох людей діагностували коронавірус". Також він розповів, що передав для Куликівського центру ПМСД 100 аплікаторів з пробірками для діагностування коронавірусу у контактних осіб.

«Також вчергове допоміг із засобами захисту для медиків: мобільній бригаді лікарів, яка виїжджає до хворих, передав 50 костюмів, 60 респіраторів FFP3, 50 пар рукавичок, 10 захисних щитків, у районну лікарню - маски і вкрай необхідні тести на коронавірус», - проінформував він.

При цьому, він пообіцяв і надалі допомагати медикам у боротьбі з COVID-19.

«Буду і далі допомагати медикам округу, аби підтримати їх у нелегкій боротьбі з пандемією», - написав він вчора.

У коментарях під постом деякі зауважили, що, судячи з останнього його допису, складно повірити, що він наклав на себе руки. «Не схоже, що збирався помирати», - написав один з користувачів. Пізніше коментарій було видалено.

скріншот з Facebook Валерія Давиденка

Як повідомляв УНІАН, народний депутат від групи «Довіра» у Верховній Раді Сергій Шахов вважає, що його колегу Валерія Давиденка вбили, а версію з самогубством відкидає.

Як повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, народного депутата від групи «Довіра» Валерія Давиденка знайшли мертвим у його офісі: «Поліцією і прокуратурою будуть перевірятися всі можливі версії трагедії, що сталася».

Давиденко на дострокових парламентських виборах 2014 року пройшов до Ради за одномандатним виборчим округом № 208 від ВО "Заступ", набравши 38,86% голосів виборців.

У 2019 році був обраний до Верховної Ради IX скликання як безпартійний самовисуванець за 208 округом (Чернігівська область).

З 6 грудня 2019 року - член депутатської групи "Довіра", до того - позафракційний. Член Комітету з питань економічного розвитку.