Разумков вважає, що зарплата народних депутатів відповідає "нормальному рівню" / фото УНІАН

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков вважає, що зарплати народних депутатів відповідають "нормальному рівню оплати".

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час підсумкової прес-конференції за результатами роботи депутатів під час третьої сесії, відповідаючи на запитання, які витрати у народного депутата на місяць, і якою має бути гідна оплата праці для якісного виконання парламентарієм роботи.

"Гідний рівень оплати праці повинен бути у всіх. Так само і в народних депутатів України. Але він повинен бути співмірним з тими рівнями доходів на заробітних плат, які отримує суспільство", - сказав спікер.

Відео дня

Разумков висловив думку, що ні для кого з депутатів, які нині працюють у Верховній Раді, не був "несподіванкою" той розмір зарплати, які вони отримують.

Читайте такожМіністр юстиції похвалився підвищенням своєї зарплати більш ніж утричі

"Я думаю, що немає людини, яка б казала, що "мені вистачає" або "не хочеться більше". Хочеться. Але я думаю, що треба адекватно оцінювати свою роботу і оцінювати роботу інших", - сказав голова ВР.

"При тому рівні заробітних плат, які є сьогодні в державі, я думаю, що зарплата народних депутатів відповідає нормальному рівню оплати. Багато і так питань бере на сьогодні на себе держава - державний бюджет України. Тому, скажімо так, у мене таких питань не виникає", - додав Разумков.

Як повідомляв УНІАН, раніше голова Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, народний депутат від "Слуги народу" Галина Третьякова назвала замалою заробітну плату парламентаріїв, щоб якісно забезпечувати їхню роботу.