Сергій Трофімов

Як повідомляють ЗМІ, главу Запорізької ОДА Віталія Туринка за протекцією першого заступника голови ОП Сергія Трофімова хочуть перевести в Укравтодор.

При цьому сам Туринок відзначився на посаді лише корупційними скандалами і нульовою ефективністю. Про це пишуть «Букви».

Днями Сергій Трофімов написав про перехід голови однієї з ОДА на посаду заступника голови Держагентства автодоріг України. «Продовжуємо робити ставки на нові обличчя і «вирощувати» на обласному рівні ефективних державних менеджерів. Тому найближчим часом Офіс Президента запропонує Кабміну кандидатуру одного з голів ОДА на посаду заступника голови Держагентства автодоріг України. Упевнений, що його призначення може додати позитивної динаміки в реалізацію програми «Велике будівництво», - написав він.

Відео дня

За інформацією запорізьких ЗМІ, йдеться про главу Запорізької області Віталія Туринка.

«У вересні минулого року новоспеченого губернатора представляв якраз Сергій Трофімов, який курирував вибори в Запоріжжі. Голові ОДА не дуже вдалося просунутися в реалізації цілей, а де вийшло - реалізовував не він, вважають місцеві журналісти. Та й віце-прем'єр Михайло Федоров заявив в середу, що область третя з кінця за результатами, а проти заступників голови ОДА відкриті кримінальні провадження», - зазначає видання.

Разом з тим, в лютому 2020 року низка запорізьких депутатів від фракції «Слуги народу» зробили заяву про необхідність заміни голови ОДА. «Кадрова політика Віталія Туринка говорить про те, що привид корупціонера і рейдера Костянтина Бриля залишився в ОДА. Не витримується політична гігієна, призначаються нові кон'юктурні чиновники і залишаються на посадах старі», - сказано в їхній заяві.

У ЗМІ неодноразово з'являлися повідомлення про те, що в Запорізькій ОДА успішно працює корупційна схема на дорожніх тендерах, до якої причетне керівництво облдержадміністрації.

За останні 9 місяців, скільки працював Туринок в області, держпідприємство «Місцеві дороги Запорізької області» провело близько 70 тендерів на освоєння більш ніж 1 млрд. гривень - в основному на дорожніх ремонтних роботах в області. При цьому нібито складений список різних фірм, у яких підрядники держзамовлень повинні закуповувати витратні матеріали для ремонту і будівництва доріг, паливо і т.д.

«Схема вийшла «майже легальна»- фірма виграє тендер на кілька десятків мільйонів, виконує роботу, офіційно оплачує будматеріали, бензин, дизпаливо своїм контрагентам, потім отримує оплату своїх робіт з обласного бюджету. Але з двома маленькими зауваженнями: без придбання будматеріалів і палива у «правильних» фірм підрядник потім нічого не отримає за свою роботу з бюджету, а ціни у цих «правильних» фірм на 30-40% вищими за ринкові», - писало видання «Євромедіа 24» в матеріалі «Велике будівництво» в Запоріжжі ... тільки через відкати».

Як повідомлялося, Кабмін погодив заміну голови Запорізької ОДА, який був «третім з кінця».