За словами Зеленського, багато операцій розвідки залишаються невідомими громадськості \ president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський наголосив, що воєнні розвідники в мирний час і особливо в роки російської агресії відіграють ключову роль у захисті національних інтересів та державної безпеки.

Про це глава держави сказав під час виступу на урочистостях з нагоди 29-ї річниці воєнної розвідки України, повідомляє прес-служба Офісу президента.

"З вами ми завжди бачимо, з вами ми завжди чуємо. Ми знаємо й діємо. З вами ми завжди здатні запобігти загрозам і здолати будь-які виклики. З вами ми завжди на кілька кроків попереду", – наголосив президент.

Відео дня

Читайте такожУкраїнці, які застрягли в захопленому талібами Афганістані, попросили допомоги у Зеленського (відео)

За словами Зеленського, багато успішних операцій нашої воєнної розвідки залишаються невідомими широкому загалу, але цьогоріч увесь світ дізнався про високий рівень підготовки, майстерності та мужності українських розвідників після блискучого порятунку українців та громадян інших держав зі столиці Афганістану. Завдяки продуманим та рішучим діям української розвідки, а також навичкам екіпажів транспортної авіації Повітряних сил ЗСУ було евакуйовано майже 700 осіб.

"Це унікальна, зразкова й блискуча операція. Сьогодні українській воєнній розвідці весь світ аплодує стоячи", – підкреслив глава держави.

Президент розповів, що для того, аби щоб знайти та евакуювати людей, які фактично потрапили в пастку, спецпризначенці Головного управління розвідки Міноборони України вийшли за межі контрольованої території аеропорту і в максимально небезпечній обстановці знаходили, забирали й рятували людей.

"Вони зробили те, на що не наважилась жодна інша евакуаційна місія жодної іншої країни", – сказав Зеленський.

Президент додав, що українська воєнна розвідка прагне бути розвідкою майбутнього – високопрофесійною, високотехнологічною, високоточною.

"Для досягнення цієї мети були запроваджені передові методи збору, обробки, аналізу та передачі інформації, новітні підходи у відборі та підготовці кадрів, сучасні види озброєння й техніка нового покоління", – повідомив глава держави.

Окрім цього, уточнив Зеленський, посилено оперативні та агентурні спроможності, а також потенціал радіоелектронної, повітряної та космічної розвідки.

Президент зауважив, що саме розвідники залишаються непоміченими для супротивника, але Українська держава завжди бачить, відзначає та цінує їх.

Він вручив розвідникам державні нагороди і присвоїв вищі офіцерські звання.

Вас також можуть зацікавити новини