35% опитаних задоволені діяльністю Зеленського / фото REUTERS

У президентському рейтингу лідером залишається Володимир Зеленський, якого готові підтримати на виборах 29% тих, хто визначився і має намір брати участь у голосуванні.

Читайте такожНове опитування показало електоральні симпатії українців

Про це свідчать передані УНІАН результати опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» на початку вересня.

Відео дня

Водночас за Юрія Бойка могли б проголосувати 15,5% таких опитаних, Петра Порошенка – 14%, Юлію Тимошенко – 9,3%, Ігоря Смєшка – 6,4%, Олега Ляшка, Сергія Притулу і Володимира Гройсмана – по 3,6%. Рейтинг інших кандидатів – нижче 3%. Тих, хто не визначився, – близько 14%.

Водночас динаміка показує, що Зеленський втрачає електоральні бали.

фото "Рейтинг"
фото "Рейтинг"

Також зазначається, що 35% опитаних задоволені діяльністю президента Володимира Зеленського, 57% – не задоволені. Діяльністю голови Верховної Ради Дмитра Разумкова задоволені 23%, не задоволені – 55%, не змогли оцінити – 23%. Роботою прем’єр-міністра Дениса Шмигаля задоволені лише 14%, не задоволені – 59%, не змогли оцінити – 27%.

Опитування проведене Соціологічною групою «Рейтинг» 3-6 вересня. Методом особистого формалізованого інтерв’ю (face-to-face) опитано 2 тис. респондентів віком від 18 років в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Похибка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,2%.

Рейтинги Зеленського: дані попереднього опитування соцгрупи "Рейтинг"

  • За результатами проведеного наприкінці серпня-початку вересня опитування соцгрупи "Рейтинг", президент Володимир Зеленський очолював рейтинг довіри до ключових українських політиків, йому довіряли 44% населення, не довіряли – 51%.
  • За даними опитування, рівень довіри до президента Зеленського (44%) вищий, ніж за аналогічний період каденції мали президенти Порошенко (25%) та Віктор Янукович (26%).