Зеленський пообіцяв пришвидшити голосування за закон про НАБУ / фото nabu.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський переконаний, що Верховна Рада проголосує за закон про Національне антикорупційне бюро вже наступного пленарного тижня.

Про це президент заявив в інтерв'ю телеканалу ICTV.

"Є виклики, певні гальмування є, але, тим не менш, сьогодні при деяких змінах у керівництві Верховної Ради ми пришвидшимо голосування у другому читанні закону про Національне антикорупційне бюро. Це буде точно. Впевнений, що ми проголосуємо цей закон наступного тижня, якщо депутати не підведуть. Вірю в них", - зазначив він.

Відео дня

Крім того, Зеленський додав, що був здивований тим, що комісія з обрання керівника САП не може зібратися для проведення остаточного етапу конкурсу.

"Ми трішки попрацювали. І я думаю, що найближчими днями ця комісія збереться. Також у нас буде завершено конкурс, і ми нарешті отримаємо прокурора САП", - підсумував президент.

Читайте такожЗеленський обурився затримкою обрання нового керівника САП: "не почув адекватних пояснень"

Нагадаємо, 21 серпня 2020 року генпрокурор Ірина Венедіктова підписала наказ про звільнення Назара Холодницького з посади заступника генпрокурора - керівника САП.

Конкурс з обрання кандидатів на посаду керівника САП розпочався у січні 2021 року. Конкурс включає стандартні етапи з тестування на знання законодавства, практичні завдання, тестування на поліграфі та психологічне дослідження, а також співбесіду.

До участі у конкурсі було допущено 128 осіб.

Діяльність САП в Україні: що варто знати