
Кабачки чудово поєднуються з різноманітними продуктами. Приготовлені у духовці вони набувають пікантного чудового смаку й апетитного зовнішнього вигляду.
Кабачки з м’ясним фаршем
- Кабачки - 1 шт. (великий)
- Помідори - 2 шт. (діаметром як кабачок)
- Фарш м'ясний - 300 г
- Рис круглозернистий - 0,5 ст.
- Твердий сир - 100 г
- Майонез - 50 г
- Рослинна олія - 2 ст.л.
- Цибуля - 1 шт.
- Борошно - 2 ст. л.
- Сіль - за смаком
- Перець чорний мелений - за смаком
- Спеції сухі - за смаком
Обсмажити на сковороді з рослинною олією фарш та подрібнену цибулю до готовності обох складових. Готовий фарш змішати з відвареним рисом. Додати сіль і різні спеції, перемішати.
Очистити кабачки від шкірки, вийняти серцевину з насінням і нарізати товстими кільцями. Обваляти кабачкові кільця у борошні.
Читайте такожНайсмачніші налисники: як приготувати апетитну страву
Налити на сковороду олію, прогріти її й викласти кабачкові заготовки. Злегка обсмажити їх з двох боків до появи золотистої скоринки і до стану напівготовності.
Фарширувати кабачки і викласти їх на змащене олією деко.
Помідори обшпарити окропом і зняти шкірку. Нарізати їх кільцями і викласти поверх кілець з кабачків. Додати майонез і покласти в духовку на 40-50 хвилин при температурі 200°С.
За 5 хвилин до готовності кабачків вийняти з духовки деко й посипати їх тертим сиром. Під час подачі прикрасити свіжою зеленню.
Кабачки в духовці у сметані
- Кабачок - 1 шт.
- Сметана - 100 г
- Сир твердий - 70 г
- Часник - 1 зубчик
- Кріп - 1 пучок
- Сіль - за смаком
- Перець чорний мелений - за смаком
- Рослинна олія - 0,5 ч. л.
Вимити кабачок, зелень, очистити зубчик часнику. Натерти сир на дрібній тертці. Змішати сметану з часником і рубаним кропом.

Кабачки порізати кружальцями, посолити та поперчити. Деко змастити рослинною олією. Викласти кабачки в один ряд. На кожен кружечок кабачка покласти сметану з кропом, посипати тертим сиром.
Розігріти духовку. Запікати кабачки впродовж 20 хвилин при температурі 180°С.
Гратен з кабачками
- Кабачок - 2 шт.
- Картопля - 2 шт.
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.
- Часник - 2-3 зубчики
- Яйце - 1 шт.
- Вершки - 220 мл
- Вершкове масло - 20 г
- Рослинна олія - 2 ст. л.
- Сир швейцарський - 100 г
- Борошно пшеничне - 3 ст. л.
- Чебрець сушений - 0,5 ч. л.
- Прованські трави - 0,5 ч. л.
- Перець чорний мелений - 2-3 пучки
- Сіль - за смаком
- Зелень - за смаком
Овочі почистити та порізати кружечками однакової товщини, приблизно 5-7 мм. Часник порізати пластинками.
Всі овочі перемішати з рослинною олією. Обсмажити їх на сковороді гриль з двох боків до утворення красивої скоринки.
Читайте такожІдеальний сирний соус: найкращі рецепти приготування
Форму для запікання змастити вершковим маслом. На дно покласти цибулю, часник, картоплю. Посоліть, поперчіть та додати спецій.
Приготування соусу. Змішати вершки з яйцем, борошном, додати дрібку солі, половину тертого сиру. Полийте картоплю соусом. Зверху покласти кабачки гриль, сіль, спеції й залити соусом. Додати зверху пластинки вершкового масла й посипати тертим сиром. Покласти в гарячу духовку на 30 хвилин запікатися при температурі 200°С.